Featherweights

“Vedergewichten van de rapgame met onvermijdelijke skills.”

Featherweights is een Engelstalige rapduo uit Nederland. De twee koppige formatie bestaat uit Marwin Tyrone (vocalist) en Mar10 (producer). Zij hebben opgetreden in diverse underground ateliers en theatertenten, tot grote festivals als Mañana Mañana en Donnerwetter Day in Luxor Live.
De sound van Featherweights bezit veel invloeden van 90’s hiphop, maar het sluit zich niet uit voor inspiratie van de tegenwoordige muziek.

De naam “Featherweights” komt van de benaming die voornamelijk in de jaren 90 gebruikt werd om rappers, die geen straat reputatie hadden, te dissen. Marwin en Mar10 zijn geen gangsters en om die reden willen zij zich niet op die manier profileren. De naam komt oorspronkelijk van de lichtste box gewichtsklasse. De vechters van deze gewichtsklasse hebben een hele andere gevechtstactiek dan de zwaargewichten. Ze beheersen vaak eigenaardige technieken en maken meestal gebruik van andere strategieën. Aldus, een toepasselijke naam voor de act. Vedergewichten van de rapgame met onvermijdelijke skills.

Mar10 heeft de leiding in de beats. Zijn achtergrond als toetsenist/pianist maken hem opmerkzaam muzikaal in zijn werk. Van rauwe herhalende loops tot composities die als orkestraal geïnterpreteerd kunnen worden. Die diversiteit geeft rapper Marwin Tyrone de mogelijkheden om ‘out of the box’ te blijven denken. De rapper en producer betrekken elkaar overigens constant bij hun wederzijds proces. In de opnames hoor je dan ook terug dat ze ingaan op de kleinste details. Hierdoor vloeien de raps en beats op een authentieke manier ineen. Dit zorgt ervoor dat Featherweights een eigen stijl heeft en blijft ontwikkelen.

Hoewel de tracks variëren, blijft er toch ruimte voor de aandachtige luisteraars om de teksten te analyseren. Marwin’s teksten gaan van storytelling tot humoristische en/of doordachte punchlines. Overigens zijn er voor de luisteraar die liever vibes proeft, genoeg vibes om te proeven. Eet smakelijk!

Op podium zal je de energie van het rapduo compleet anders ervaren dan op hun opnames. Marwin Tyrone rapt live met twee keer zoveel energie in zijn stem als in de opnames. Mar10 zal live als een beest de rol van de hypeman op zich nemen. De karakteristieken van de mannen verschillen op podium, maar ze blijven in dezelfde dynamiek. De live show zal met veel of weinig publiek altijd als explosief omschreven kunnen worden. Beide zijn ervaren showmen die niet vies zijn van een feest maken.
Van pits bouwen in het publiek tot springen op stage wordt in die zin ook aangemoedigd en uitgenodigd.

Boek nu Featherweights

Onder voorbehoud van beschikbaarheid